Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Земетресение в Румъния беше усетено в Северна България

Земетресение с магнитут 4,3 по скалата Рихтер е регистирано в Румъния снощи около 23:00 часа и е усетено и в Северозападна България. Епицентърът е между градовете Турну Северин и Турну Жиу.
Трусът е бил кратък. Няма данни за щети и разрушения. Дълбочината на земетресението е 6 километра.
Епицентърът на труса е на около 100 км от границата с България. Най-близкият български град е Видин. В социалните мрежи има коментари от жители на Видин, Враца, Кула, Монтана и Свищов, че са усетили труса.
Анкета сред видинчани показа, че повечето от тях не са усетили земетресението.
“Не. Нищо не съм усетила. И предишното не съм усетила… Лягаме си рано и нищо не сме усетили. От вас разбирам… Усетих. Да. Аз живея в Тияновци и се усети. Кратко беше… Не. Не съм и разбрал, че е имало. Явно е било слабо… Не сме усетили. Бяхме на корабчето и там има вълни, и не сме усетили… Усетих го. Както си лежах, чух пукот в стената и леглото ми се разклати. Свикнахме вече, защото в Румъния често стават… Никой у дома не го е усетил. Лично аз бях уморен и не съм го усетил…”, коментираха видинчани.
Данните на Българската академия на науките са за сеизмична активност от 4 по Рихтер.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button