Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Откриха 37 нови социални жилища във Видин

Откриха 37 новопостроени с европейско финансиране социални жилища в комплекс „Христо Ботев“ във Видин. Проектът е на обща стойност 2 241 917.78 лв и цели да осигури съвременна социална инфраструктура чрез настаняване на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението на територията на Община Видин.

Промяната във Видин е факт, включително с изграждането на социалните жилища – те ще дадат възможност на много наши съграждани, които са в неравностойно и тежко положение, да намерят своето жилище в тази сграда с хубав паркинг и прекрасни стаи, каза на откриването на обекта кметътъ на Видин д-р Цветан Ценков.  По думите му обраслата в големи дървета детска градина отпреди две години се е превърнала в прекрасен проект, изграден с европейско финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Комисия избира хората, които подлежат на картотекиране за настаняване в социално жилище, поясни Генади Велков, председател на Общинския съвет във Видин.

Изградени са 24 жилища за едночленно и двучленно семейство, 8 за тричленни и четиричленни, 3 за пет или шестчленни, както и 2 са пригодени за хора в неравностойно положение. Предвидено е също оборудване и обзавеждане на социалните жилища. Те се намират в жилищен комплекс “Христо Ботев” на ул. “Димитър Цухлев” 44.

На събитието присъстваха Боряна Войчева, началник отдел северозападен регион към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Нели Вълчева и Боряна Георгиева, експерти в отдел северозападен регион в МРРБ, кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, Десислава Тодорова, зам.-кмет по европейски политики и инвестиции, Емилиян Минчев, секретар на Община Видин, инж. Румен Лилов, ръководител проекти, Генади Велков, председател на Общинския съвет във Видин, инж. Валентин Кръстев, управител на „КИД Плюс“ ЕООД, както и членове на екипа за управление на проекта, служители на общинската администрация, граждани и представители на медиите.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button