Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Започна ремонт на канализационен колектор във Видин

С официална церемонния “Първа копка” до спортен комплекс “Колодрума” беше даден старт на проект за реконструкцията на главен канализационен колектор във Видин. Общата дължина на трасето, което предстои да се рехабилитира е 1 450 метра, каза за Радио ВИДИН управителят на “ВиК” – Видин инж. Илко Илиев и обясни:
“Започва от кръстовището на “Панония” и на “Цар Иван Асен” – това е точно преди надлеза. Реконструкцията на булеварда започва в другата посока, а нашата е в посока към това място. Не се застъпват двата проекта. Това е съобразено, преценено е. Във връзка с нашия проект, предстои разкопаване на тази част на “Панония”, от тук до надлеза. След това трасето преминава вляво, под жп линиите, преминава през частни имоти, бившата вакуумна фабрика и излиза на това кръстовище на “Панония” и “Иван Асен Втори”.”
Предвиждат се прекъсвания на водоснабдяването в града по време на ремонтните дейности, каза още Илиев, но увери, че те ще са временни:
“Не очакваме много на брой прекъсвания на водоподаването, защото все пак реконструираме канализационна мрежа. Те ще бъдат малко на брой и за късо време, единствено тогава, когато се извършва превключване на съществуващите канали към новоизградения колектор, така че със сигурност прекъсванията на водоподаването ще бъдат много по-малки, отколкото бяха през 2013-2015 година, по време на водния цикъл. Но въпреки това ще има, но ще бъдат уведомявани абонатите своевременно за времето, през което ще бъде спряно водоподаването, ще се опитаме да се влагаме в рамките на работния ден, така че вечер да пускаме водата, да не ги оставяме за повече от 8 часа без вода.”
Канализационният колектор отвежда около 35% от общото отпадъчно водно количество на град Видин. Времето за изпълнение на проекта по реконструкцията е 4 месеца.

Тържествен водосвет за успеха на начинанието отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил.

Проектът се осъществява по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура за директно предоставяне, с бенефициент „Водоснабдяване и канализация – Видин” EООД, гр. Видин. Общата стойност е 26 169 743,18 лв.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button