Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Извънредно заседание на Общинския съвет се провежда във Видин

Общинският съвет във Видин заседава извънредно вден. Заседанието се свиква по искане на единадесет общински съветници, като в дневния ред са включени предложения за издаване на разрешителни за водовземане на минерална вода чрез сондажи от находища “Видин” и “Сланотрън”, съобщи председателят на местния парламент Генади Велков.
“Упълномощаваме кмета да разреши водоползването на тези евентуални извори, което е първа стъпка към осъществяване на сондажа. След това вече може да се кандидатства по проекти, от държавен бюджет и така нататък, за самите сондажи.”
Общинските съветници ще вземат също така и решение, което е необходимо във връзка с новите социални жилища, където предстои да бъдат настанени хора от уязвими групи.
“Цената, която ще определим, тя е един лев на квадратен метър за жилищна площ за ползването от хората, които имат необходимост от такива жилища – социално слаби, инвалиди и така нататък.”
Дванайсет от предложенията в дневния ред са свързани с промяна на подробни устройствени планове и на общия устройствен план на Видин във връзка с инвестиционни намерения.
“На провалената сесия преди месец и половина не можаха да се гледат ПУП-овете и общите устройствени планове и това спря фирмите да могат да работят това лято, което е много неприятно, защото нашата задача е да помагаме на фирмите, а не да им пречим в работата.”
Общо 21 предложения са включени в дневния ред на извънредното заседание. То започва в 9:00 ч.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button