Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Среща за Телеграф капия ще се проведе във Видин

Работна среща, на която ще бъде разисквано състоянието на Телеграф капия ще се проведе във Видин. Срещата се инициира след писмо на областния координатор на ГЕРБ Александър Матеев до областния управител. След съгласувани дата и час, остава да се намери и решение на казуса, обясни за Радио ВИДИН Матеев:
“Ще бъде проведена между Областна управа, Община Видин. На тази среща бях поканен и аз, като инициатор на решаване на проблема с Телеграфа. Предполагам, че на срещата ще се опитаме всички заедно да изясним какво точно трябва да се направи и какъв е пътят за решаване на проблема, който от 20 години стои. Аз преди две години направих среща, само че с друг областен управител, със заместник-министър на културата и мисля, че подходът сме го изяснили и ако сегашното управление го възприемат, много лесно може да се реши проблемът. Силно се надявам след срещата да излезем с една обща пресконференция и да обясним какво точно сме решили там и да сме съгласни.”
Срещата е насрочена за 17 август, добави Александър Матеев.
Емблематичният за Видин паметник на културата Телеграф капия пустее от години, като състоянието му се влошава. Комисия от Министерството на културата издаде указания за аварийно временно укрепване на обекта през миналата година, след което върху стъклената му конструкция бяха поставени обезопасителни пана. Очакванията бяха ведомството да даде предписания за реставрацията и ремонта на Телеграф капия.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button