Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Среща за дуалното обучение се проведе във Видин

Среща за популяризиране на дуалната система на обучение се състоя във Видин. На събитието, което се проведе в конферентна зала на видински хотел присъстваха представители на държавната и местната власт, както и на други институции, учители, ученици, директори на училища, работодатели. Дуалното обучение е обучение в гимназията, което е пряко подкрепяно от реалния бизнес, обясни Мариета Георгиева, заместник-министър на образованието и науката:
“От хората, които създават стойност, създават блага, създават продукт. И вместо децата, седейки на учебния чин, да слушат какво се случва в реални свят, те пряко участват в случващото се. Не случайно Министерство на образованието си поставя за важен приоритет професионалното образование и по-конкретно – дуалното образование.”
При сътрудничество на местно ниво между институциите, работодателите и училищата може да бъде създадено това, което най-много липсва на бизнеса – мотивирани, можещи, знаещи и готови да се борят с предизвикателствата млади хора, допълни още Мариета Георгиева:
“Които да създадат в нашите фирми и предприятия продукт, да създадат производителност, да създадат резултат за всички нас. За да можем наистина да го усетим и да можем да се придвижваме напред като общество.”
През последните години изключително много работихме в насока дуалното образование, коментира Веселка Асенова, началник на Регионално управление на образованието – Видин:
“Смятам, че това, което прави Министерството и Регионалното управление на образованието наистина е свързано с развитието на професионалното обучение. И това да излязат от училище едни обучени млади хора.”
Информационното събитие във връзка с проект “Подкрепа за дуалната система на обучение” се организира от Министерство на образованието и науката, съвместно с Регионалното управление на образованието във Видин.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button