Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Форум за икономическо равенство ще се проведе във Видин

Кръгла маса за икономическо равенство и равнопоставено участие на жените на пазара на труда ще се състои във Видин. Форумът ще се проведе от 13.00 часа в Конферентния център на Областната администрация. Организатор е Институтът за социална интеграция. Представители на синдикати, на държавната и местната власт ще участват в дискусията, като всеки желаещ също може да се включи, обясни за Радио ВИДИН Александра Берданкова от организацията:
“Във фокуса са неравностойното заплащане на труд между мъжете и жените, по-ниските обезщетения вследствие на тези по-ниски заплати, по-висок процент безработица вследствие на това и по-висок риск от бедност. Националният статистически институт измерва разликата в бедността и линията на бедност във Видин, която е единствена между другото в територията на страната, според която мъжете във Видинска област са по-застрашени от изпадане в бедност отколкото жените, за разлика от всички останали региони в страната. Ние ще проследим и този въпрос…”
Кръглата маса, под надслов “Преодоляването на женската бедност и дискриминацията на пазара на труда”, се провежда под егидата на областния управител на област Видин Огнян Асенов.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button