Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Във Видин 480 четвъртокласници на изпит по български език и литература

480 четвъртокласници от 24 училища в област Видин днес са се явили на националното външно оценяване по български език и литература, съобщиха за Радио ВИДИН от Регионалното управление на образованието (РУО), като допълниха, че 36 деца не са се явили на изпита. Националното външно оценяване е преминало без проблеми, информираха още от РУО – Видин.
В рамките на един астрономичен час четвъртокласниците трябваше да решат писмен тест, включващ диктовка, записана на аудиофайл, езикови задачи с избираем отговор, текст за четене с разбиране и тестови задачи към него, както и речева задача с творчески характер, изискваща свободен отговор.
Средно училище “Цар Симеон Велики” бе едно от учебните заведения във Видин, където днес се проведе национално външно оценяване по български език и литература. Пред Радио ВИДИН възпитаници на учебното заведение разказаха кои задачи са ги затруднили най-много:
“Творческата задача. Диктовката – и тя малко… Беше много лесно. Диктовката беше малко бърза, но не беше чак толкова трудно… Малко труден, но не много. Повечето задачи ми бяха лесни. Момичето, което казва диктовката, много бързо говореше и някои думи не ги записах… Може би двадесета задача, където ни питаха за текста – какво научи. Беше си трудно – да… Само една задача ме затрудни – беше осемнадесета…”
Утре – 30 май, ще се проведе и националното външно оценяване по математика. Четвъртокласниците ще решават тест от 25 задачи.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button