Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

До края на август ремонтират Синагогата във Видин

Краят на месец август е новият срок, в който трябва да бъде готова реновираната сграда на Синагогата във Видин. Предварителният график на проекта предвиждаше ремонтът да завърши до ноември миналата година. След това бе обявен срок до края на изтеклия месец март. Причината за ново удължаване обясни председателят на Общинския съвет Генади Велков:
“Случи се малко по-бавно, но пък август месец очакваме официалното откриване. Има дребни довършителни неща и неща по озеленяване на двора. Сградата отстрани е напълно завършена. Поставят се настилките, довършват се. Закъснението дойде от тези допълнителни, твърде майсторски възстановителни работи, звездите Давидови, капителите, които трябваше да бъдат възстановени, не самата строителна дейност, а от тези възстановителни неща, които са свързани със символите на Синагогата”.
Не отговарят на истината твърденията, че за ремонта на Синагогата е поет банков кредит от 7 млн. лева, които трябва да бъдат изплащани от видинските данъкоплатци, посочи заместник-кметът на Община Видин Цветомира Илиева:
“Имаме кредит за 1.5 млн. лева самоучастие на Общината в проекта. Кредитът е дългосрочен, за 10 години, така е разписан, така ще се изпълнява и погасява. Другият кредит, който е изтеглен, е от Фонд “Флаг” в размер над 5 млн. Този кредит е за оборотни средства. След като бъде изпълнен проектът, този кредит се очаква да бъде погасен изцяло след верификация на средствата, които са вложени в Синагогата…”
Общата сума на проекта е 10 млн. лева, а реставрираният храм ще бъде “Културен център Жул Паскин”.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button