Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Видинската пожарна служба днес отбелязва 145-ата годишнина от създаването на първото организирано звено за гасене на пожари в дунавския град

Видинската пожарна служба днес отбелязва 145-ата годишнина от създаването на първото организирано звено за гасене на пожари в дунавския град. Това съобщават за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Службата  е създадена броени дни след подписването на Санстефанския мирен договор. На 31 март 1878 г. в освободения Видин 50 представители на всички еснафи избират първите общински съветници и кмет на града. Първенците имат идеи за управлението на Видин и на същата дата с „Протокол № 1 на Видински Общински Съветъ“ приемат важни решения. Едно от тях гласи: “Да се назначат пожарникари за предпазване на града от пожари.

Тържественото отбелязване на годишнината  ще започне днес в 10:00 часа с  празничен водосвет до Художествена галерия „Никола Петров“  във Видин. По-късно в залата на Художествена галерия „Никола Петров“ ще се състои церемония за награждаване на огнеборци, отличили се с висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължения и децата – художници, класирали се с творбите си в областния етап на Международния конкурс за детска рисунка под наслов „С очите си видях бедата“.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button