Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Видинските зърнопроизводители за втори пореден ден блокираха международния път Е-79 на входа на града

Третият ден от националните протести е насрочен за 31 март за 10 часа, когато отново ще бъде блокиран Е-79 -при входа и изхода на Видин, допълни Андрейнски.

Точно в 10 часа днес видинските зърнопроизводители за втори пореден ден блокираха международния път Е-79 на входа на Видин. Над 80 тежки селскостопански машини, зърнопроизводители и фермери се включиха и днес в обявения национален тридневен протест, каза за БТА Жечко Андрейнски, председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите. Пътят остана затворен над 40 минути. От двете страни на блокадата се образуваха големи опашки от леки и товарни автомобили. Пътна полиция и униформени охраняват протеста, видя репортер на БТА.

Жечко Андрейнски, уточни, че причина за протестите им е силно влошената конкурентоспособност на българските земеделски производители заради либерализираната търговия и внос със селскостопански стоки от Украйна, тежката ситуация в сектор “Земеделие”, ниските пазарни цени през последните няколко месеца на всички масово отглеждани зърнени и маслодайни култури, които не покриват разходите за тяхното производство. Земеделските производители, не искат пари, а настояват да не се удължава за България действието на регламента на Европейския съюз, касаещ безмитния внос на стоки от селскостопански произход от Украйна. Протестиращите издигнаха плакати с надписи: „Спрете геноцида на земеделието“, „Искаме да бъдем конкурентоспособни фермери“, „Българската земя храни българския народ“ и др.

Заради образувалите се опашки от автомобили, преди минути зърнопроизводителите вдигнаха блокадата, но на място остават служители на полицията.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button