Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Видин ще се включи и в обявения втори национален протест срещу насилието

Втори протест срещу насилието и в подкрепа на пострадалото момиче от Стара Загора ще се състои във Видин на 8 август, вторник, от 18:00 часа пред Съдебната палата, съобщи Камелия Илиева, един от организаторите на протеста, предаде БТА.

Преди дни във Фейсбук беше обявено национално шествие срещу насилието, което ще започне пред Съдебната палата в Стара Загора на 8 август. В анонса се посочва, че протести ще има и в други градове на страната.

В сряда, 9 август, е делото, в което ще се разгледа мярката на насилника и правим този протест, за да има отзвук и в сряда да се вземат адекватни мерки, обясни за целта на протеста Илиева.

От организаторите съобщават, че всеки, който желае може да донесе плакати. Напомнят, че протестът не е политически и не е свързан с Истанбулската конвенция.

Надяваме се да дойдат хора колкото и миналия път, даже и повече. Ще излизаме на протест колкото пъти трябва, заявиха от организаторите.

Стотици хора се събраха пред Съдебната палата във Видин на мирния протест в подкрепа на пострадалото момиче от Стара Загора на 31-и юли. БТА припомня, че нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора е станало в края на юни, но случаят придоби широк обществен отзвук преди дни. Задържан е 26-годишен мъж, на когото са повдигнати две обвинения – за нанасяне на средна телесна повреда и за закана за убийство. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото провинение на Г.Г. от подобен характер. Протести се организират в няколко града в страната – в подкрепа на пострадалото момиче и срещу насилието над жени.

Източник: www.24chasa.bg

Подобни публикации

Back to top button