Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Във Видин ще дискутират демографските проблеми

На 23 и 24 ноември Регионалният исторически музей във Видин организира Национална научна конференция с международно участие на тема „Демографски проблеми през вековете – измерения и перспективи“. Научен ръководител и модератор е преподавателят във Великотърновския  университет „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Димитър Симеонов. Това каза за БТА директорът на музея д-р Христина Кирилова.

Съорганизатори на научния форум са Областна администрация и Община Видин с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Ще бъдат изнесени 20 научни доклада, представени от водещи учени от научни институти, университети и музеи в България и музейни експерти от Република Сърбия, допълни Кирилова.

По думите й акцент в докладите и дискусиите е поставен върху темата за демографията, като ще се проследи динамиката на човешката популация в исторически аспект, както и да се очертаят перспективи за решаването на проблема. Предвидено е издаването на сборник с изнесените доклади, каза още тя.

Научната конференция ще се проведе в конферентния център на Областна администрация Видин.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button