Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Във Видин обсъдиха мерки за ограничаване на трафика по Е-79

Мерки и механизми за ограничаване на трафика по международния път Е-79 са обсъдили представители на различни институции на среща в Областна администрация Видин.

Присъстващите са обсъдили въпроси, свързани с организацията на движението към Румъния, както и намаляване предпоставките за пътнотранспортни произшествия. На срещата е станало ясно, че трафикът към граничните контролно-пропускателни пунктове Връшка чука и Брегово също е увеличен, а между селата Димово и Бела има четири участъка с концентрация на пътни инциденти.

Заинтересованите страни са изразили единодушното си мнение, че причините за проблема с опашките с тежкотоварни автомобили са комплексни. Решение в дългосрочен план би било изграждането на високоскоростния път до Ботевград, както и разширение на капацитета на ГКПП, категорични са били участниците в срещата.

По думите на областния управител Иво Атанасов, една от причините за увеличения трафик на тежкотоварни автомобили към Видин, е преустановеното ползване на фериботите при Оряхово и Никопол, поради ниското ниското ниво на р. Дунав.

На срещата директорът на Областната дирекция на МВР Петър Коцин е отбелязал, че служителите на реда осъществяват пропускателен режим, но стои проблемът със спешните случаи.

Началникът на видинския отдел на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ Иван Иванов е отбелязал тревожната тенденция тирове да преминават през града, както и автомобили, превозващи опасни товари, в момент, когато се извършва ремонт на централния булевард „Панония“.

Областният управител Иво Атанасов се е ангажирал да постави въпроса пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и транспортния министър Георги Гвоздейков на среща в София още днес, съобщават още от областната управа.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button