Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

С първенство по табла отбелязаха Деня на белия бастун в Кула

Регионално първенство по спортна табла за незрящи се проведе в Кула. Проявата бе посветена на Международния ден на белия бастун -15 октомври. Участваха представители на Съюза на слепите в Монтана, Лом Видин и Кула.
Хората със зрителни увреждания се стремят да водят нормален начин на живот, но те се нуждаят от подкрепа, каза регионалният председател на Съюза на слепите в Монтана Ива Петкова и добави:
“Денят на белия бастун е ден, в който незрящите искат да обърнат внимание към себе си, да заявят пред обществото, че те са част от този град, от това общество, но се нуждаят от подкрепа. А подкрепата може да я подсигурят останалите, зрящите хора. С разбиране да се опитаме да направим околната сред на града и на сградите достъпна за тях, за да могат те, колкото е възможно, да бъдат независими.”
На първо място в турнира по спортна табла се класира Валери Марков от Видин, втори е Николай Николов от Лом, трети – Георги Фердинандов от Монтана.  Класирането допълниха Йордан Йорданов, Мариян Белчев и Румен Ерменков.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button