Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Община Видин прави ремонт на квартално пространство в ж.к. „Съединение“

Градската площ се намира непосредствено преди хотел „Ровно“, край ул. „Цар Александър II“ (бившата „Тодор Петров“). Преди много години мястото е било любима зона за отдих на видинчани, която впоследствие е занемарена. Намерението на Община Видин е сега тя отново да се възстанови. За тази цел фирмата изпълнител, подписала договор с Общината по Закона за обществените поръчки, започна текущ ремонт. Предвидените за него средства са заложени в общинския бюджет.

За работата се използват материали, демонтирани при изпълнението на дейностите по проект „Основна реконструкция на централна пешеходна зона в град Видин“ и съхранени в складовата база на Общината. Подменят се старите компрометирани плочи от съществуващата настилка; извършват се почистване, изравняване и пренареждане на отводнителните шахти; почистване и измиване на шадравана и чешмичката с питейна вода, които на по-късен етап ще бъдат възстановени.

Очаква се работата да приключи през следващия месец. Възстановяването и облагородяването на това пространство, разположено край основна пътна артерия, по която се влиза в града, ще допринесе за подобряване на визията в тази част на Видин. То ще изпълни отново предназначението си като зона за отдих както за хората, живеещи в близост, така и за всички граждани. Освен това пространството е подходящо и за организиране на различни културни и фестивални прояви на Общината, което ще създаде оживление в един от хубавите квартали на Видин.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button