Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Нов училищен автобус получи Община Видин

Той е предоставен от Министерство на образованието и науката (МОН) и ще превозва ученици от населени места, в които няма училище, до всички учебни заведения в град Видин, информираха от пресцентъра на общината. Новото моторно превозно средство е с 32+1 места, климатик и оборудване, съгласно нормативните изисквания за превоз на деца и ученици.

До получаването на новата придобивка се стигна, след като през месец декември 2022 г. Община Видин изпрати мотивирано искане до МОН с придружена заявка за предоставяне на училищен автобус. На територията на Общината има 8 средищни училища и 2 детски градини, за които бе взето Решение на Общински съвет – Видин от 31 юли 2023 г. за включването им в Списъка на средищните детски градини и училища. Със средства от държавния бюджет тези учебни заведения организират транспорт на деца и ученици от населени места, в които няма училище, по утвърден часови график и маршрут с придружаващи учители. Общият брой на пътуващите ученици със собствен превоз, специализиран такъв и по транспортна схема, е 906.

Във връзка с подготовката на учебната 2023/2024 година Община Видин вече започна организация за осигуряване на безплатния превоз на деца и ученици на задължителна предучилищна и училищна възраст.

Източник: www.focus-news.net

Подобни публикации

Back to top button