Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Над 61 000 къса цигари, скрити в самуни хляб, задържаха митничари в района на „Дунав мост 2“ при Видин

Митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ задържаха 61 160 къса (3058 кутии) цигари, скрити в хляб, в района граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 25 април митническите служители извършили проверка на излизащ от страната товарен микробус, който според представените транспортни документи превозвал хляб. Микробусът е сканиран с рентген и са набелязани подозрителни зони с различна плътност. При физическата проверка митничарите открили в шест от касетите, че в самуните хляб са скрити стекове с цигари. Тютюневите изделия са с български акцизен бандерол и са били укрити, след като вътрешността на хляба е била предварително издълбана.

Акцизните стоки са задържани, като на водача е съставен акт за установяване на административно нарушение.

От 16 април на границите на страната се провежда съвместна операция между органите на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, Главна дирекция „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и Националната агенция по приходите, с цел противодействие на контрабандата. На различните гранични пунктове се извършват проверки , както от съвместни екипи, така и самостоятелно от отговорните институции, информираха от митническата агенция.

От началото на годината при 16 случая на ГКПП „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат са задържани общо 45 822 кутии или 916 440 къса контрабандни цигари, показва справка на БТА на сайта на Агенция „Митници“.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button