Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Кампания за безплатно изследване за СПИН се провежда във Видин

Анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН ще бъде проведено от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Видин. Инициативата е част от Националната лятна антиспин кампания. Изследванията се провеждат до 31 август във времето от 09:00 до 12:00 часа, каза за Радио ВИДИН експертът в институцията Марияна Чавдарова:
“Кампанията се провежда с цел увеличаване на информираността на младите хора и хората в риск относно начините на заразяване и предпазване с ХИВ/СПИН и сексуално преносими болести, като това, което ние правим, започнахме организация в имунизационния кабинет РЗИ – Видин, който се намира в сградата на РЗИ, 41-ва стая, етаж 3, да се провеждат тези бързи изследвания, бързи тестове за ХИВ. Освен това, на хората, които, посещават кабинета и желаят да бъдат изследвани за ХИВ, им се предлагат и бързи тестове за хепатит В и хепатит C, тъй като в момента също разполагаме с тях. Това са бързи тестове, на които се взема периферна кръв, съвсем безболезнено и бързо протича изследването. Резултатите излизат в рамките на 10-15 минути.”
На 23 август мобилен екип на Регионалната здравна инспекция ще бъде разположен от 10:00 до 14:00 часа пред Художествената галерия в Крайдунавския парк. На 30 август бързи тестове за ХИВ ще се правят на площада в квартал “Нов път”, каза още Марияна Чавдарова и допълни, че инициативата се изпълнява в партньорство с Българския младежки Червен кръст-Видин и здравните медиатори от Община Видин.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button