Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Изкривени от жегата релси едва не обърнаха влака София-Видин

Проблем с влака София-Видин.

Композицията е тръгнала от столицата в 12.00 часа на обяд, но след гара Макреш хората усетили силно разклащане на вагоните, съобщава bTV.

Влакът спрял на косъм от обръщане.

Пътниците разказаха, че линиите са били извити като дъга – най-вероятно поради високите температури днес в Северозапада. Близо час по-късно пътуващите били преместени в първия вагон, с който спродължили към Видин, а останалите вагони от композицията останали на място.

Техническа неизправност е причинила пожара във влака София – Бургас

Огънят е избухнал заради прегряване на маслото

Началникът на влака и кондукторите не са дали обяснение за случилото се. Пътниците са се разминали със силен уплах. Не е ясно дали линията ще бъде освободена нито дали последният влак от Видин за София ще замине по разписание.

От БДЖ обясниха, че много често поради много високите температури се получава т.нар. усукване на линиите вследствие на разширяването на метала. В такива случаи се намалявала скоростта на влаковете. Не е изключено влакът Видин-София тази вечер да тръгне със закъснение. Забавяне имало и при товарните композиции в района на Видин.

Източник: News.bg

Подобни публикации

Back to top button