Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Задържаха 1 500 000 фалшиви украински акцизни бандерола за тютюневи изделия в района на „Дунав мост 2“ при Видин

Митнически служители задържаха 1 500 000 фалшиви украински бандерола за тютюневи изделия в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 14 юни на изход от България е проверен товарен микробус, превозвал групажна стока за Германия. При извършената митническа проверка са намерени 1 500 000 украински акцизни бандерола, разпределени в три кашона. Шофьорът, български гражданин, е представил непълни документи за стоката. Те не доказват тяхната истинност, поради което са задържани от митническите служители.

От агенцията допълниха, че кашоните са били натоварени в превозното средство във вътрешността на страната, а изпращач е чуждестранно дружество с регистрация в Европейския съюз (ЕС). Бандеролите са били превозвани към държава от ЕС, където по всяка вероятност са щели да бъдат използвани за продажбата на нелегални цигари, имитирайки такива, произведени в Украйна. Фалшивите стикери са установени в хода на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, Главната дирекция „Гранична полиция“, Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

Това е първи случай на задържане на фалшиви бандероли от началото на годината на ГКПП „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, показва справка на БТА в сайта на митническата агенция.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button