Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Избраха Светослав Славчев за председател на Общински съвет – Видин

Светослав Славчев беше избран за председател на Общински съвет – Видин. След като първото заседание на новия местен парламент приключи без избран председател, днес общинските съветници се събраха извънредно, за да опитат отново да определят ръководител на законодателния орган.
В началото на заседанието Генади Велков от групата на СДС (НДСВ, Новото време) обяви, че в името на това да бъде избран председател, от най-голямата група правят крачка назад:
“И предлагаме да се избира председател на ротационен принцип, като започнем с най-голямата група и след това уточним на какъв период да бъде този ротационен принцип. И предлагам пръв в този ротационен принцип да бъде за председател адвокат Светослав Славчев”.
От партия “Възраждане” обявиха, че подкрепят предложението за ротационно председателство, като издигнаха кандидатурата за председател на Валери Сираков.
Валери Василев от ГЕРБ също заяви принципна подкрепа, но изрази и резерви към идеята:
“Ние сме съгласни с това предложение, не сме съгласни кой ще бъде първи – това не сме го обсъждали, не сме го дебатирали. Ние днес сме дошли да изберем председател – този председател дали после ще го ротираме или не – ще видим. Аз предлагам Валери Димитров за председател на Общинския съвет”.
При последвалото гласуване нито един от тримата кандидати не получи необходимия минимален брой гласове – 17. До балотаж достигнаха Светослав Славчев и Валери Димитров. При финалното гласуване Славчев беше избран за председател с гласовете на 17 съветници.
След приключването на процедурата по избора, Светослав Славчев подчерта, че Общинският съвет го чака много важна работа:
“Община Видин е с неприет бюджет за тази година. Също така спешно, даже да не кажа експерсно, следва да се вземат решения за проекти, които, ако това не бъде сторено, ще се загубят милиони и няма да можем да участваме като кандидати”.
В кратки срокове ще бъде свикано редовно заседание на Общинския съвет, обяви още Славчев.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button