Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Безплатни изследвания за ХИВ във Видин

“Седмица на отворените врати“ започва в Регионалната здравна инспекция във Видин. Инициативата е по повод Световния ден за борба със СПИН, отбелязван на 1 декември, и Националната АНТИСПИН кампания, която тази година е под мотото “От теб се иска да избегнеш риска”.
От 1 до 8 декември всеки, който желае, може да посети Здравната инспекция и да се изследва безплатно и анонимно за ХИВ, вирусен хепатит Б и С и сифилис, каза психологът на институцията Наталия Милкова. През днешния ден изследвания ще се правят и в търговския център:
“От 11 до 13 часа мобилният медицински кабинет на Регионалната здравна инспекция ще бъде изнесен в търговския център на Видин. На населението ще бъде предоставено безплатно консултиране и изследване за ХИВ, вирусен хепатит Б и С и сифилис.”
Целта на инициативата е да мотивира повече хора да проверят своя ХИВ статус. Над 270 000 души са се изследвали от началото на годината в страната. 228 са новоткритите ХИВ-серопозитивни. Запазва се тенденцията броят на новорегистрираните мъже да е многократно по-голям от инфектираните жени – 4:1. По-голямата част от новоинфектираните са предимно в големите градове. В област Видин те са трима.
На всички нуждаещи се е осигурено съвременно лечение, независимо от здравноосигурителния им статус, обясниха още от Здравната инспекция.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button