Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Грандиозният “Немски реквием” на видинска сцена

“Немски реквием” от Йоханес Брамс ще бъде представен тази вечер във Видин. Това е един от най-големите шедьоври в човешката история, каза диригентът Петър Димитров, който ще дирижира концерта на Симфониета-Видин:
“Чисто организационно, не e никак лесно да се събере хор, заедно със солисти и оркестър. Това е заслуга изцяло на ръководството на оркестъра във Видин и тяхното желание във времена, когато всички мислят за забавление и чалга, да се представи нещо изключително смислено.”
Брамс създава “Немски реквием” по откъси от Библията, обясни още маестро Димитров:
“Анализаторите твърдят, че това е едно послание към живите, а не заупокойна молитва за съдбата на мъртвите. Всъщност, това е изключително актуално и за нашето общество в момента. Може би най-често срещаната дума е успокояване, човек да се успокои… Целият текст е интересен, смислен. По време на концерта текстът ще бъде четен от актьор, така че публиката ще знае по всяко време за какво се пее. Обещавам на публиката едно невероятно изживяване…”
Солисти са Румяна Костова, сопрано, и Борис Добрев, баритон. Участва и част от Националния филхармоничен хор.
Концертът е тази вечер от 19:00 часа в залата на Симфониета-Видин. На 21 юни “Немски реквием” ще бъде представен и в София.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button