Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Доброволци от БЧК помагат на пострадалите хора в Дунавци, комисия описва щетите

Доброволци от БЧК – Видин помагат на пострадалите хора в Дунавци, комисия описва щетите. Екипите доброволци работят на терен още от петък през нощта каза за БТА директорът на БЧК- Видин Цветелина Петрова. Първо те са занесли на бедстващите хора от кв „Видбол“одеяла и минерална вода.

Специалисти оказват на място психосоциална подкрепа на всички, особено на възрастни хора. Вече четвърти ден с част от екипа за работа при бедствия служителите на БЧК помагат при почистването на наводнените имоти – дворове и къщи. Очаква се от националното ръководство на Българския червен кръст да изпратят хигиенни пакети в близките дни, които ще бъдат раздадени по домовете на хората, допълни Петрова. Обявена е и национална телефонна линия 080011466 за безплатна психологическа помощ и психосоциална подкрепа, на която дискретно хората могат да получават консултация, допълни Цветелина Петрова.

От днес до 27 юни жителите на населеното място, потърпевши от наводнението от 16 юни, могат да подават заявления за възстановяване на щетите, обяви видинското кметство.
Комисия започна вече оглед на място в пострадалите домакинства в Дунавци и членовете ѝ трябва да преценят какви са пораженията, установи репортерска проверка на БТА.
На последното заседание на Общински съвет – Видин преди ден бе взето решение да се отделят 60 000 лева за пострадалите.

След приключване на огледите, комисията ще състави констативен протокол с резултатите от извършените проверки и ще внесе предложение до Общински съвет – Видин за гласуване на обезщетение за пострадалите домакинства.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button