Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Градец чества годишнина от Пашапетковата размирица

В Градец ще отбележат 173 години от въстанието в Северозападна България. По традиция възпоменателното събитие в памет на загиналите в Пашапетковата размирица, както във видинското село са известни събитията от лятото на 1850 година, ще бъде организирано в местността Драката край Градец, каза за Радио ВИДИН секретарят на местното читалище “Просвета 28.11.1928” Пролет Цолова.
“Всяка година отдаваме чест и почит към тези загинали за свободата герои на България, както и за всички знайни и незнайни, които са дали своя живот и своята младост за нейната свобода и независимост. Честването започва със заупокойна молитва в памет на загиналите четници. След това следва тържествено слово за самото въстание, поднасяне на венци, а накрая завършва с една програма от децата на село Градец”, обясни Пролет Цолова.
Секретарят на читалище “Просвета 28.11.1928” покани всички жители на село Градец, както и всички родолюбиви българи, които милеят за историята на Видинския край, да станат част от честването.
Събитието ще се проведе днес, 1 юни, от 20:00 часа.
Източникт: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button