Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Обозначават буферните паркинги във Видин

Буферните паркинги за леки автомобили във Видин ще бъдат обозначени със знаци. Това съобщи за Радио ВИДИН директорът на общинското предприятие “Зони за платено паркиране” Петър Петров. Безплатните общинските паркинги са в района на железопътната гара, Спортната зала, поликлиниката и на ул. “Цибър” (срещу хотел “Ровно”).
“Понеже имаме обявени буферни паркинги или така наречените безплатни общински паркинги, ще ги обозначим със знаци… Тези буферни паркинги са до жп гарата, улица “Железничарска”, точно зад стоянката на такситата е единият паркинг, там ще бъде обозначен. Пак повтарям, това са безплатни общински буферни паркинги, когато човек не иска да спре на синята зона, те и до сега са били, бяха обозначени само в картата, в интернет… Другият паркинг е отстрани на поликлиниката, на пазара – на Спортната зала паркингът, другият е отсреща на ул. “Цибър”. Ще се определят още два нови такива… Ул. “Найчо Цанов”, от частта си от “Хан Аспарух” до “Цар Симеон Велики” пред поликлиниката на Гайдарски, е безплатна. Понеже много хора се бъркат, че е разчертана, както и “Хан Аспарух”, от другата страна, откъм Музея към поликлиниките, също се бъркат, че е разчертана, не, те са извън територията на синята зона.”
Повечето видинчани, с които разговаряхме, не са запознати с местонахождението на буферните паркинги. Коментират, че безплатните паркоместа винаги са заети:
“Трудно ми е да Ви кажа къде има такива паркинги, но и трудно мога да си намеря място. Няма достатъчно паркинги за свободно паркиране. Този паркинг на Спортната зала е пренаситен винаги с хора, които работят на пазара, така че пак не можеш да си намериш място… Не знам къде има безплатни общински паркинги. Хубаво е да има, разбира се, да има свободни паркинги… Според мен тези, които са синя зона трябва да бъдат поне наполовина махнати… Не мога да кажа къде има безплатни паркинги… На платено спирам, пускам есемеси и изчезвам… Знам много добре къде се намират общинските паркинги, тъй като до скоро съм бил общински служител. Прави впечатление, че аз живея в “Калето” и около мен, живея до Митрополията и до Джамията, всички улици там сутрин са нагъчкани с коли. Това са служители, администратори, работят по банки и т.н. Платените са предостатъчно, а безплатните са малко…”
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button