Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

Двудневен благотворителен базар в Брегово събира средства за болна млада жена

Пореден двудневен благотворителен базар днес и в неделя, в граничния град Брегово, събира средства за болна млада жена. Бреговчанката Биляна Ерославова Христова се нуждае от спешно лечение в турска клиника. Необходимите средства са 55 170 евро, които са непосилни за семейството ѝ. Тя е с тежката диагноза хидроцефалия и гръбначно-мозъчен арахноидит. Заболяването е получено след прекаран менингит, до момента е оперирана три пъти и надеждата й за живот е свързана с лечение в Турция.

В Брегово са създали специална Фейсбук страница „Благотворителен базар – да помогнем на Били“, която обединява всички които желаят и могат да помогнат за намиране на средствата за лечението на младата жена. До момента от благотворителни инициатива и дарители са събрани средствата за линейката, която ще закара болната жена до турската клиника. Повече подробности за откритата дарителска сметка може да се видят на Фейсбук страницата.

На площада в граничното градче, пред местното читалище, инициаторите на дарителската кампания са подредили автентичен битов кът, където благотворително професионален фотограф ще прави снимки на всеки, който се отзове да помогне. Обитателите на защитено жилище “Надежда” помогнаха да се превърне идеята за битовия кът в реалност. На специални щандове всеки, който иска да помогне Биляна да живее, може да закупи различни предмети, сувенири, рисунки, продукти, видя репортер на БТА. Откритият сладък бар предлага на дошлите да помогнат различни сладки изкушения. Благотворително децата могат да рисуват и, който желае да помогне, може да купи техни картини.

Инициаторите на базара са организирали хоротека във вечерните часове и призовават бреговчани и гостите на градчето да се включат благотворително.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button