Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Видински общински съветници свикват заседание за избор на председател

Видински общински съветници от няколко политически формации свикват заседание на ОбС на 13 декември т.г., съобщиха от групата на ГЕРБ. Сесията е с една единствена точка – преразглеждане на решението по избор на председател на Общинския съвет, което беше върнато за ново разглеждане от областния управител заради незаконосъобразност. Впоследствие действията на губернатора бяха потвърдени и от съда.

„Очакванията на нашите съграждани е да сме в зала и да работим. Имаме неотложни задачи, които чакат своето решение. Затова очакваме утре всички колеги да се съберем и изберем легитимен председател, както е по закон, за да може Общинският съвет да функционира. Надяваме се на проява на повече отговорност и от страна на групата съветници от местната коалиция на кмета, които най-после да се съобразят и изпълнят законите на страната ни. Липсата на Бюджет ‘23, за който те иначе така настояват да бъде разглеждан, стопира редица общински дейности, което е ущърб на нашите съграждани. Сега е моментът колегите да покажат, че наистина ги е грижа и милеят за нашия град и община. Затова ги очакваме утре в зала”, коментира председателят на групата съветници от ГЕРБ Валери Василев.

Искането за свикване на заседание, което вече е входено в община Видин, е на основание „чл.23, ал. 5, изречение второ от ЗМСМА, чл. 47, ал.2, изречение второ от Правилника за организация и дейност на Общински съвет – Видин и взаимодействие с общинската администрация  и заповед РД25-40 от 29.11.2023 г. на областния управител на област Видин”.

Източник: www.konkurent.bg

Подобни публикации

Back to top button