Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Във Видин рано сутринта приключи предаването на протоколите на СИК

Малко преди 7:00 часа тази сутрин в Общинската избирателна комисия във Видин приключи приемането на протоколите на секционни комисии. Едва около 10-15% от протоколите са били напълно изрядни, което е забавило и обработката на изборните книжа, обясни председателят на Общинската избирателна комисия Даниел Боянов. Той коментира, че на фона на предходни избори, сега има сравнително малко грешки при преференциите и гласовете по партии:
“Комисиите по-рядко в бройката на партиите и по-често в сумарните резултати – там, където трябваше да бъде уж най-простите неща, като бройка останали бюлетини. Най-често на неизползваните и тези, които са използвани за образец или са сгрешени от избирателите – там видяхме всевъзможни варианти: от сумиране на тези, които са извън кутията с недействителните вътре в кутията, през някакви странни математически действия… Имаше, разбира се, и огромна част грешки при преписване на документите – изключително верни чернови и неверни белови, което е от умора вече и от недоглеждане”.
В повечето случаи е било възможно неточностите да се отстранят сравнително бързо, няколко комисии обаче се е наложило да се събират и да правят повторно преброяване на гласовете в своите секции, допълни Даниел Боянов.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button