Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Униформени демонстрираха във Видин въоръжение и тактически действия

Във Видин се проведе демонстрация на тактически действия от служители на Служба “Военна полиция”, Национален военен университет /НВУ/ “Васил Левски”- Велико Търново и Гранично полицейско управление- Видин. 
На централния площад “Бдинци” бе показана обща дресировка на служебно следово куче за разкриване и преследване на нарушители и за откриване на взривни вещества, от служители на Гранично полицейско управление- Видин.
Курсантите от военния университет направиха демонстрация с еърсофт оръжие- репродукция, която съответства на бойните оръжия, използвани в българската армия. Проникване в сграда и прочистване на стая с един от способите за тактическо придвижване – тип ветрило; щурмуване на обект, оказване на първа медицинска помощ и извличане на пострадалия в безопасна среда, стрелба в движение и други тактически действия.
Военна полиция демонстрира реакция при сигнал за подготвящ се терористичен акт- преследване на заподозрян в автомобил, задържане и обезвреждане на нарушителя.
Показана бе военна техника и въоръжение. Марио, Страхил и Любчо от СУ “Никола Йонков Вапцаров” в село Дреновец са доволни от видяното:
 
“Изключително сме удовлетворени от събитието. Хубаво е често да има такива мероприятия… Различни видове оръжия са тук. Показаха ни как се държи оръжието, че трябва да е изправено нагоре… Много поучително е това, много интересно за всички ученици. Идеята е да се покаже колко е важна военната служба, колко е отговорна тази работа…”
Представители на Висше военновъздушно училище “Георги Бенковски” (ВВВУ) демонстрираха използване и управление на малки летателни апарати (дронове). Служители на Военното окръжие във Видин разясниха условията за обучение във висшите военни училища и за постъпване в редовете на Българската армия.
Събитието във Видин бе част от националната кампания “Бъди войник” и се реализира със съдействието на Община Видин, Военното окръжие и Регионалното управление на образованието.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button