Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Стипендии за бъдещи медицински сестри осигурява Община Видин

5 400 лева са заделени в бюджета на Община Видин за стипендии на студенти, които през новата академична година ще се обучават за медицински сестри в Русенския университет “Ангел Кънчев”. Това каза зам.-кметът Борислава Борисова и добави:
“Финансовите средства се осигуряват за 9 стипендии, на 9 студенти, които ще се обучават в специалност “Медицинска сестра” в Русенския университет “Ангел Кънчев”. Парите са налични.”

Инициативата за подпомагане на бъдещи медицински сестри стартира през 2023-та, но тогава нямаше кандидати, които Общината да подкрепи, каза още зам.-кметът:
“Обяснявам си го с това, че няма интерес от младите хора към тази професия, може би поради ниското финансово заплащане или по-скоро, не е тайна за никого, че демографският срив не подмина и Видин, поради по-напредналото в годините население в нашия град, въпреки че с изненада установявам, че доста хора се записват и на едни други години завършват учителска професия по един или друг предмет. Така че очаквам, имам надежда, че хората биха се преориентирали, но всичко зависи от тяхното желание.”
Желаещите да изучават специалността “Медицинска сестра”, които Община Видин ще подкрепи, трябва да са записани в редовна форма на обучение.

Източник: www.konkurent.bg

Подобни публикации

Back to top button