Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Съгласуваха държавния план-прием за 2024/2025 г. във Видинско

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие на област Видин обсъди и съгласува  предложенията на РУО за държавния план-прием за учебната 2024/2025 г.

В Конферентния център на Областната администрация, заседание № 110 откри и ръководи заместник областният управител на област Видин. Г-жа Арутюнян обърна специално внимание на необходимостта от качествено професионално образование, както и на разкриването на повече специалности в дуална форма на обучение, които с помощта на бизнеса, да способстват за успешното реализиране на пазара на труда. Заместник областният управител изрази задоволството си от факта, че за първи път от няколко години насам,  в област Видин, през следващата учебна година, е заложена нова специалност – „Социална работа с деца и възрастни с увреждания“, която е защитена от държавата и ще се реализира в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Димово.

През учебната 2024/2025 г. във Видинска област, след завършено основно образование, план-прием ще има в 19 професионални и 9 профилирани паралелки, обясни на заседанието на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие инж. Анета Кирилова – старши експерт по професионално образование и обучение към Регионалното управление на образованието в града. Общо 3 бр. ще бъдат паралелките с профил „Чужди езици“, очаква се в общината да завършат 426 седмокласници. Предложението на РУО – Видин за план – прием за новата учебна година в не специализираните профилирани и професионални гимназии и средни училища в областта, е за 4 професионални гимназии, 2 профилирани и 11 средни училища.

 

Източник: www.konkurent.bg

Подобни публикации

Back to top button