Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Редица инициативи подготвя Регионалният исторически музей във Видин

Регионалният исторически музей във Видин е с амбициозна програма за годината, каза директорът Христина Кирилова. Първото от предстоящите събития ще е изложба, която от музея организират по повод Деня на археолога.
“Археолозите, може би, много приятно ще ни изненадат с една хубава изложба още на 14 февруари, Деня на археолога. Имаме една изложба в музей “Кръстата казарма”, която е посветена на пътуващи пощенски картички. Впоследствие, за икономическото развитие д-р Петя Иванова, нашата колега от отдел “Най-нова история” подготвя такава изложба. Фестивалът “Видин – градът на трите крепости” се опитваме вече наистина да го наложим постоянно, май месец ще се проведе. Тази година решихме да направим фокус само към средновековната крепост “Баба Вида” и кухнята да бъде темата на тазгодишния фестивал.”

От Министерството на културата са подкрепени два проекта на видинския музей. Единият е за изтогвяне на постоянна експозиция в “Баба Вида”, посветена на късносредновековното облекло и снаряжение.
“Опитваме се да изпълним средновековната крепост или замък “Баба Вида” със съдържание, това е много важно. Да имат хората какво нагледно да видят. Успяхме да си вземем миналата година част от макетите, котио за съжаление преди доста години бяха предоставени и от музея така и не бяха върнати години наред, повече от 11-12 години. Вече има възможност за още едно помещение, което да се обособи в “Баба Вида” като изложбена зала.”
Макетите ще бъдат представени в отделна изложбена зала, посветена на видинското кале.

Източник: www.konkurent.bg

Подобни публикации

Back to top button