Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Новини
Популярно

Напредва ремонтът на пътя Ружинци – Черно поле

Очаква се ремонта на тази част да бъде завършен преди крайния срок.

Ремонтът на пътя за Черно поле стартира в края на миналата година, но поради лошото време беше спрян, сега след като времето позволява започнаха основните дейности по изкопаване на коритото за полагане на камък, неговото трамбоване и валиране, каза за вестник “НИЕ” Александър Александров – кмет на Община Ружинци. Участъкът е с дължина около 6,5 км и е част от път IV-10011„Път I-1 (Е79) – Черно поле -Смирненски“ (ляво отклонение от Път Е79).

„През  седмицата се очаква машина да положи последният слой камък, който ще бъде валиран и веднага след това и първият слой асфалт за покритие на пътя. След това ремонтните дейности  продължават с изграждането на канавки и водостоци. Предвидените канавки са два вида – земно изкопни и около 3 км. циментови. Целта на канавките е да спрат водата, която се намира в слоевете земя в полето и подкопава самия асфалт. Две са основните причини за разрушаването на пътя, а именно водата в почвата и тежкотоварните машини на земеделските производители. За уплътняване на пътя се предвиждат няколко слоя асфалт. Предвиждат се три водостока и канавки през цялото трасе.“

За разрешаването на проблема с тежкотоварните и извънгабаритни машини е говорено с представители на тези фирми да се измисли вариант за обходен маршрут, допълни Александров.

„В рамките на месец април се предвижда полагане на първия слой асфалт, след което водостоците и канавките, както и банкетите от двете страни на пътя. Идеята е да се затвори пътя и той да се направи изцяло, а не на две части, за да не се създават предпоставки за отлепване на един от слоевете асфалт. Ще е необходимо да се използват други маршрути за преминаване, но с идеята пътя да се направи качествено.“

Очаква се ремонта на тази част да бъде завършен преди крайния срок – до началото на лятото, а една част от пътя (1,9 км), където се свързва пътя няма да бъде ремонтирана, тъй като влиза в проекта на магистралата.

Целта е през следващата година да се заделят средства за ремонта на всички подходи към всички села, за да се запазят пътищата.

„Шпакловани и боядисани са всички стени и тавани на всички помещения на двата етажа на сградата. Поставен е ламиниран паркет във всички помещения- три занимални, три спални помещения, един физкултурен салон и столова. Санитарните възли са подменени изцяло, поставени са щори във всички помещения, сменена е входната врата.“

Довършва се ремонта на три участъка на покрива на сградата на общинска администрация Ружинци. Също така в довършителен етап е и ремонта на тоалетната на първия етаж, която се ремонтира съобразно изискванията за достъп на хора с увреждания, допълни кметът на Общината.
Закупен е нов бус за нуждите на общинска администрация 8+1 и през седмицата ще бъде доставен още един закупен автобус 17+1 за транспорта на служителите.  Закупените транспортни средства са втора употреба и са на стойност съответно 24 000 и 36 000 лева. Целта е да се осигурят по-добри условия за работа на служителите, допълни Александров.

Източник: www.niebg.net

Подобни публикации

Back to top button