Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Изложба във Видин ще почете паметта на актьора Божидар Даков

Изложба в памет на актьора Божидар Даков ще бъде открита днес, 28 септември, във фоайето на видинския драматичен театър. В нея е включена специално селектирана част от архивни снимки от постановки, в които Божидар Даков е участвал през последните над 40 години. Материалите са подбрани и подредени от неговите деца Мина Дакова-Костова и Богомил Даков, разказа дъщерята на актьора:
“За жалост, баща ни си отиде и ние с брат ми наследихме неговия архив, съдържащ над 40 години история на театъра ни в снимки, програми, афиши, статии във вестници. Всъщност всичко, което ще видите утре (днес – бел. ред.) е част от този архив, събиран изключително педантично, подреждан периодично и съхранен и до днес. Защото мисията на баща ни бе да остави следа, следа не само за себе си, но и за изкуството като цяло, излизайки от човешкото его и действайки с безрезервна любов към театъра. И понеже като хора ние не можем да върнем времето, не можем да променим събитията, но пък можем да запазим човешкия дух, да го съхраним. Затова и решихме да направим тази изложба.”
Децата на актьора са се заели да дигитализират неговия архив, а в бъдеще смятат да го съберат в книга. Изложбата ще бъде открита от 12:30 часа във фоайтео на театъра, където ще остане до 28 октомври.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button