Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

“Ден на отворените врати” се проведе в Окръжен съд – Видин

кръжен съд – Видин проведе “Ден на отворените врати” за поредна година. Акцентът бе поставен върху Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, който се отбелязва днес, 26 юни. Инициативата на съда има за цел да допринесе за повишаване на правната култура на младите хора и на доверието на гражданите в съдебната система. Съдия Илия Илиев запозна присъстващите със структурата на съдебната система и видовете дела, които се разглеждат от магистратите.

“Ние, като съдии в Окръжен съд, сме гледали не едно и две дела, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества. В районните съдилища, каквито в региона са Районен съд – Кула, Районен съд – Белоградчик и Районен съд – Видин се разглеждат по-леките дела, свързани с наркотици, докато в Окръжния съд се разглеждат по-тежките дела.”

Ученици от 9-и и 10-и клас на ГПЧЕ “Йордан Радичков” във Видин посетиха съда. Специален гост-лектор беше Веселка Димитрова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества.

“Ние, като ученици, трябва да се запознаем доста добре с това какво влияние имат наркотиците върху човека и мисля, че много достъпно ни го обясниха и мисля, че все повече такива мероприятия трябва да се организират… В училище преди са ни правили такива презентации, с които да ни запознаят с наркотиците и тяхното влияние. Много ми хареса, радвам се, че се организират такива събития, които да покажат на по-голямото поколение като нас…”

Всички ученици получиха удостоверение за участие в образователната програма “Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, както и Конституцията на България.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button