Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

“Умни” пейки са новата придобивка на Видин

Пейки във формата на отворени книги насочват към туристически обекти във Видин. Поставени са по дигата на река Дунав, срещу сградата на драматичния театър. Инициативата е на дамите от “Инър Уийл клуб”. За да бъдат осигурени средствата за двете пейки беше организиран благотворителен концерт с участието на талантливи деца от Видин. Пейките са монтирани преди дни, а поводът е в чест на 100-годишнината от създаването на International Inner Wheel /Интернашанъл Инър Уийл/. Всяка пейка има по 4 USB порта за зареждане на дигитални устройства, Wi-Fi и осветление в тъмната част на денонощието. Повече за инициативата от Теодора Андрейнска президент на “Инър Уийл клуб” – Видин:
“Събраните средства са в резултат от благотворителния концерт, който организирахме под наслов “децата правят чудеса”…Много се радвам, че добавихме още красота в нашият град. знаете и, че цветните букви с името на града са пак по наша инициатива…Много хора споделят снимки на пейките и смятам, че те са доста колоритни, като едно бижу радващо окото и на гражданите и на гостите на града, които акостират с кораби по Дунав. Те са и “умни” пейки защото имат по 4 USB порта за зареждане на дигитални устройства, Wi-Fi и осветление през нощта…Може да поставим нови пейки и около детските площадки за 1 юни…Продължаваме нашите инициативи с пълна сила и вече имаме нови идейни проекти, които ще презентираме…Всеки който желае да помогне е добре дошъл…”, обясни Теодора Андрейнска.
Според видинчани трябва ди има още подобни места в града, но придобивките трябва  ида се пазят:
“На нашия хубав град това му липсваше. Дано да няма посегателства върху тях…Всичко, което е хубаво, иновативно, трябва да го има в нашия град. Дано се оправи вече и градската градина, озеленяването имам предвид…Хубаво е и към крепостта да има. Много ме впечатли…За хора, идващи за пръв път във Видин това е много добър ориентир,” казаха видинчани.
Едната от пейките е с исторически обекти в град Видин, а другата с природни забележителности от региона.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button