Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Започват обработките срещу кърлежи в община Видин

Обработките срещу кърлежи на територията на община Видин започват на 11 и 12 април, съобщиха за БТА от пресцентъра  на местната администрация.

Ще бъдат третирани парковете и поддържани зелени площи в жилищните комплекси, на стадион „Георги Бенковски“ във Видин, гр. Дунавци, с. Градец и площта пред Алботинския манастир, допълват от община Видин.

От там уточниха, че ларвицидните и имагоцидните обработки срещу комари ще стартират в зависимост от резултатите на направен мониторинг на биотопите и метеорологичните условия. Дезинсекцията ще се извършва в град Видин и населените места по поречието на река Дунав.

От Общината обявиха, че след финализиране на обществената поръчка за услуги по дезинфекция, дезинсекция и дератизация дейностите ще се извършват по съгласуван график и при спазване на изискванията за безопасност на хората и животните. Целта е намаляване, предотвратяване и ограничаване разпространението на вредителите, които са преносители и причинители на заразни заболявания до степен, безопасна за здравето на човека.

Според общинската администрация новото в договора е, че са включени услуги по дезинфекция и дезинсекция на детските площадки, освен в град Видин, и в населените места на общината.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button