Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Все повече бездомни хора търсят Центъра за временно настаняване във Видин

На 100% е запълнен капацитетът на Центъра за временно настаняване във Видин. Местата в него са 10, като от 2024 година ще бъдат увеличени на 13. Потърсилите подслон са на възраст от 40 до 76 години. Хората могат да останат в Центъра до 6 месеца, но има и изключения, казва социалният работник Анета Георгиева:
“Основната ни дейност е предоставяне на подслон на бездомни лица… Предоставяме и информиране и консултиране, застъпничество и посредничество на бездомните хора… Има случаи, когато идват от други части на страната… Осигуряваме закуска и вечеря, храната се доставя от Диетично-социална кухня, с разнообразно меню… Оказваме съдействие за ТЕЛК, подготовка на документи, лична карта, по-трудно ни е да им намерим работа… Над 18 години са хората… Най-честите трудности са със здравно неосигурените хора и ползваме услугите на Спешна медицинска помощ… През деня им организираме различни дейности, културни мероприятия, среща с приятели… Тези, които отговарят на условията, съдействаме да ползват дългосрочни социални услуги, но личният избор е водещ. Нямаме идентични случаи… Подготвяме се за Нова година, ще пишем писма до Дядо Коледа.”

Обикновено през зимния сезон Центърът е пълен. В повечето случаи това са хора, които нямат лично жилище, станали жертва на измама и останали сами, без семейства. Голяма част от тях нямат здравни осигуровки и това създава пречки за тяхното лечение. Персоналът на Центъра се опитва да им помогне във всички аспекти, допълва Анета Георгиева.

Източник: www.konkurent.bg

Подобни публикации

Back to top button