Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Видинско училище се включва в Световната седмица на предприемачеството

От днес, 13 ноември, започва Световната седмица на предприемачеството. Отбелязва се от 2008 г. през втората пълна седмица на ноември по инициатива на Мрежата за глобално предприемачество (GEN), с цел подпомагане на предприемачите да разширят своя бизнес за постигане на икономически растеж в страните по света. У нас се отбелязва със съдействието на организацията “Джуниър Ачийвмънт България”. Как страната ни се включва в Световната седмица на предприемачеството и какви са проявите, предвидени за тази година – разговаряме с Ирина Илиева, изпълнителен директор на “Джуниър Ачийвмънт България”.
“Световната седмица на предприемачеството е най-мащабната глобална кампания, която има за цел да вдъхнови младите хора към предприемачеството като потенциален път за своето бъдещо развитие, към това да създават решения на реални проблеми в техните общности и в света. В рамките на тази кампания реално в над 110 страни по целия свят се организират през тази седмица различни инициативи с тази цел. Ние, като домакини сме предвидили редица инициативи, свързани със стимулиране на предприемачеството сред най-младите. Всички инициативни комитети, независимо от това в каква институция са, ще получат материали за това как могат да проведат открит урок с млади хора, отворени лекции или така наречените иновационни лагери. Планирани са и два национални конкурса, като единият от тях е с фокус към най-малките” – подчерта Ирина Илиева.
Част от дейностите, предвидени за учениците са уебинар на тема “Защо е важно да мислим иновативно”. За най-малките предприемачи е предвиден конкурс “Дрехите на бъдещето”, казус за иновационни лагери, както и предизвикателства за ученици в гимназиален етап за иновативно мислене и кръгова икономика.
Видинското училище “Петко Рачев Славейков” също се включва със свои инициативи в Световната седмица на предприемачеството. Предвиден е иновационен лагер, който се провежда в училището с ученици от паралелките по икономическа информатика, каза Кристина Ванчева, преподавател по икономически дисциплини.
“Иновационният лагер е интензивен уъркшоп за ученици в гимназиален етап. По време на лагера учениците разискват конкретно бизнес предизвикателство и генерират идеи, с които решават поставения казус и разбира се се съобразяват с критериите иновативност, приложимост и обществена полза. Имаме доста предприемчиви млади хора и хубавото на такъв тип инициативи е, че се стимулира тяхното творческо мислене и се развиват предприемаческите им нагласи” – отбеляза Кристина Ванчева.
Тази година в календара от събития по повод Световната седмица на предприемачеството ще участва и българската инициативата “Предприемачи в клас”, която има за цел да свърже ученици с опитни предприемачи. Досега има осъществени срещи с над 300 класа от училища в цялата страна, като онлайн срещите са отворени за всички, които искат да отбележат Седмицата на предприемачеството.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button