Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Във Видин не постигнаха съгласие за състава на Общинската избирателна комисия

На проведените днес консултации във Видин парламентарнопредставените партии не постигнаха споразумение за състава на Общинската избирателна комисия (ОИК). Противоречия по отношение на председателското място нямаше, като партиите се споразумяха то да бъде заето от представител на коалиция ГЕРБ-СДС. Спорове обаче възникнаха около позицията на секретар, за която претенции предявиха от коалиция “Продължаваме промяната-Демократична България” (ПП-ДБ) и от партия “Възраждане”. Това означава, че Централната избирателна комисия (ЦИК) служебно ще назначи състав на ОИК-Видин.
Консултациите откри секретарят на Община Видин Емилиян Енчев, който призова за запазване на добрия тон по време на предизборната кампания.
“След изборите на 29 август ще дойде 30 и ние ще продължим да живеем и да работим в този град. Така че не трябва да се затварят никакви врати, трябва да си останем на нормалното ниво на комуникации и всичко, което се случва в тази кампания да бъде като борба на идеи, на намерения, на позитиви, а не да влизаме в някакви кални борби, които след това ще пречат вероятно за доброто функциониране на общината”.
ОИК – Видин ще бъде с 11-членен състав, като по три места ще имат ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, две – “Възраждане” и едно – “Има такъв народ”, ДПС и БСП. Присъстващите на консултациите решиха ръководството на ОИК да включва, освен председател и секретар, и четирима заместник-председатели. Това означава, че всяка от партиите ще има свой представител в него.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button