Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Ученици научиха за работата на административните съдии във Видин

Ден на отворените врати се проведе в Административния съд във Видин. В инициативата, посветена на Международния ден на правото да знам, участваха дванадесетокласници от Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, водени от преподавателя Ваня Симеонова. Учениците се запознаха с дейността на съда и с по-характерните дела, които административните съдии разглеждат. Представи ги председателят на Административен съд – Видин Антония Генадиева:
“В административните съдилища има и много дела с международни елементи, пряко се прилага европейското право. Особено тук при нас, освен европейските фондове, в случая като град и област, която е на две граници, делата с международния транспорт са много широко застъпени и много често срещани.”

Учениците научиха също, че пред Административния съд могат да се обжалват наказания, наложени от училищното ръководство и се запознаха с правата си на избиратели, които ще могат да упражнят за първи път на местните избори през октомври. Михаела Михайлова определи събитието като полезно за учениците:
“След като повечето от нас вече навършиха 18 години е важно да знаем нашите права и задължения и съдиите днес се постараха да ни кажат много важни неща.”
Младите хора разгледаха съдебната сграда и си направиха снимки със съдийските тоги./ Радио Видин

Източник: www.konkurent.bg

Подобни публикации

Back to top button