Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Система за ранно оповестяване на бедствия изграждат в област Видин

Нова съвременна система за ранно предупреждение и оповестяване на бедствия и аварии ще заработи на територията на област Видин. Очаква се да започне да функционира до края на 2023 г. или в началото на 2024 г., обясни на пресконференция комисар Стилиян Пешев, директор на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Видин. Днес започнаха проявите от традиционната Седмица на пожарната безопасност.
Работи се в две основни направления, каза комисар Пешев:
“Едното е оповестяване на органите на изпълнителната и местна власт – това са институциите, които пряко са ангажирани със защитата при бедствия. Тя вече е изградена, новата система, и е в период на тестване. Другата система, която е на национално ниво, това е т.нар. система BG Alert, която ще бъде на територията на цялата страна. Предвижда се чрез мобилните оператори в случай на бедствие да бъде оповестявано цялото население”.
В общинските центрове на областта в момента се поставят нови акустични сирени, които ще могат да предават глас, допълни още комисар Стилиян Пешев:
“По отношение системата за ранно предупреждение и оповестяване – сирените, които чувате на 2 юни всяка година, в момента се поставят нови акустични сирени, които ще могат да предадат глас и точно да съобщят за вида опасност в общинските центрове на областта, като за догодина плановете са такава система да бъде изградена и в град Видин”.
Традиционната Седмица на пожарната безопасност ще бъде отбелязана с множество прояви от днес до 15-и септември.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button