Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин се присъединява към инициативата Ден на четенето

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин се присъединява към инициативата Ден на четенето, която тази година се провежда за първи път в България. Събитието на 17 ноември ще бъде под мотото „Четенето дава възможности“, каза за БТА директорът на библиотеката Десислава Иванова.
Гости на Детския отдел ще бъдат учениците на преподавателя Диана Борисова от Средно училище „П.Р. Славейков“, с които ще четем произведения от техния патрон, разказа тя. Чрез услугата „Мобилна библиотека“ ще посетим ученици от селата Дреновец и Ружинци. Заедно с тях ще почетем и разлистим прекрасните книжки, а също така ще си поговорим и за ползите от четенето. Инициативата цели да насочи вниманието към четенето като основен процес за развитието на грамотността, трупането на знания и усвояването на умения, уточни Иванова.
Денят на четенето в България се организира от фондациите „Четене“ и „Детски книги“ и от сдружение „Книги и четене“ с подкрепата на Stiftung Lesen – Германия. Партньори на инициативата са Фондация „Глобални библиотеки – България“, Българската библиотечно-информационна асоциация, Асоциация „Българска книга“, „Аз чета“, Bookmark и „Площад Славейков“.

Източник: www.bezpartien.bg

Подобни публикации

Back to top button