Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Община Видин: Продължителните дъждовe и аномалии в метеорологичните условия са водеща причина за рязката популация на комари тази година

Във връзка с редицата сигнали и отправени въпроси дали се вземат мерки за борба срещу комарите, от фирмата изпълнител „ДДД-1“ ООД, с която Община Видин има сключен договор обясняват, че обработките се правят според изискванията и по определен график. Първата ларвицидна обработка е извършена още през месец април, две са направени през месец май и е започнало аерозолно третиране.

Дъждовното време, резките промени в температурите, високото ниво на река Дунав и на други реки и канали са причина на територията на Община Видин да се формират многобройни биотопи заради подпочвените води, които реално не могат да бъдат обхванати.

Гражданите трябва да знаят, че при дъжд и силен вятър аерозолни обработки не се извършват.

Община Видин отделя собствени средства от бюджета за борба срещу комарите и други вредители в населените места и на териториите извън тях. До момента няма предоставено финансиране на общините от страна на държавата за тази цел.

„ДДД-1“ ООД продължава да изпълнява задълженията си съгласно сключения договор. Планувани са обработки за целия летен сезон, които се изпълняват в присъствието на общински служители. Жителите ще бъдат информирани за всички извършвани дейности и в това отношение има пълна прозрачност.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button